مصرف عناب میتواند به جلوگیری از یبوست، گرفتگی، نفخ بیش از حد و همچنین شرایط شدید دستگاه گوارش کمک کند.
ضمن اینکه عناب می تواند به درمان بیماری های رایج کبدی مثل کبد چرب نیز کمک کند.
یک مطالعه که توسط مؤسسه ملی بهداشت امریکا منتشر شده است، تأیید میکند که وجود ترکیباتی مانند اسیدهای تریتروپنیک و پلی ساکاریدهای موجود در میوه عناب، اثرات ضد سرطانی و ضد پرولیفراتیو بر روی ردههای سلولی مختلف سرطان نشان میدهد.
خوردن میوه و سبزیجات یک پیشنهاد عالی برای افرادی است که سعی در کاهش وزن دارند و عناب میوهای است که به راحتی میتوانید به لیست اضافه کنید. عناب با داشتن کالری کم و میزان پروتئین و فیبر زیاد، میتواند نیازهای غذایی شما را برآورده کرده تا کمتر احساس گرسنگی کنید.
میوه عناب منبع غنی آهن و فسفر است که عناصر اصلی سلولهای قرمز خون هستند. اگر از کمبود آهن در خون یا کم خونی رنج میبرید، ممکن است علائمی مانند ضعف عضلانی، خستگی، سوء هاضمه، سرگیجه و سردرگمی شناختی را تجربه کنید.
جوشانده عناب و جو: ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در ۲ لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو به اصطلاح شکفته شود و ۱/۵ لیتر آب باقی بماند.
صرف نظر از نحوه خوردن عناب، آنتی اکسیدانها و ترکیبات آلی موجود در این میوه، طیف گستردهای از اثرات مثبت را به شما اعطا میکنند.
برگ خشک عناب جهت درمان زخمهای خورهای مفید است بدین صورت که گرد برگ درخت عناب را روی زخم بپاشید.
برای درمان کهیر و خارش های پوستی ۱۰ تا ۵۰ عدد عناب (بستگی به سن فرد و شدت بیماری آن دارد) کمی کوبیده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا میل شود.
عناب خشک شده را با عسل مخلوط عناب اسیدی است یا قلیایی کرده در محل خارش و کهیر بمالید.
در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده میشود و در آفریقا از آن کیک درست میکنند.
عناب یکی پرخاصیتترین میوههای موجود در کشور ایران است که متاسفانه تعداد کمی از مردم با خواص شگفتانگیز آن آشنا هستند.
درواقع تاننها با کاهش افزایش اکسیداسیون لیپیدها که باعث ساخت چربی خون میشوند، به کاهش سطح چربی خون کمک میکنند.
پیشگیری از سرماخوردگی : عناب می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و به همین جهت برای مقابله با بیماری های ویروسی بسیار مناسب است.